Sub sloganul Comunitățile cu noi #PentruOLumeFărăSIDA, în 2018, Coalition PLUS celebrează 10 ani de existență și de intervenție internațională, iar organizațiile-membre, între care se numără și ARAS, au programat în țările lor evenimente care să le reflecte apartenența la această mișcare militantă comună.

ARAS a organizat în 5 iunie a.c., împreună cu Ambasada Franței în România și Institutul Francez din București, un eveniment adresat publicului larg, constând în două proiecții de film tematic, o expoziție de afișe de prevenire HIV și pledoarie pentru dreptul la sănătate, provenind din țări-membre ale Coaliției PLUS, precum și un spațiu live de emisie acordat prin amabilitatea RFI.

La eveniment au participat E.S. Doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, Domnul Vincent Pelletier, inițiatorul și Directorul general al Coaliției PLUS, Doamna Diana Loreta Păun, Consilier de Stat, Departamentul de Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, Domnul Cristian Vasile Grasu, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, Doamna Maria Georgescu, Director executiv și fondator ARAS.

Printre invitați s-au numărat decidenți din domeniul sănătății, parteneri din alte organizații neguvernamentale, studenți în domeniile medical și social, doctoranzi, activişti, jurnaliști, voluntari, membri și susținători ARAS.

Prezentăm în cele ce urmează conținutul integral al alocuțiunilor susținute cu această ocazie de intervenienți, întrucât ele reprezintă tot atâtea viziuni instituționale, ce aduc propria lumină, claritate și implicare cu privire la sănătate, activism, politici naționale și internaționale.

Discursul E.S. Doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Republicii Franceze în România :

Transcript în limba română al discursului E.S. Doamna M. Ramis: transcript M RAMIS RO

Transcript în limba franceză al discursului E.S. Doamna M. Ramis: transcript M RAMIS FR

Discursul Doamnei Diana Loreta Păun, Consilier de Stat, Departamentul de Sănătate Publică, Administrația Prezidențială :

Transcript în limba română al discursului Doamnei Diana Loreta Păun: transcript D PAUN RO

Discursul Domnului Cristian Vasile Grasu, Secretar de Stat, Direcția generală de asistență medicală și sănătate publică și Departamentul monitorizare implementare proiecte spitale regionale, Ministerul Sănătății:

Transcript în limba română al discursului Domnului Cristian Vasile Grasu: transcript C GRASU RO

Discursul Domnului Vincent Pelletier, Director general al Coaliției PLUS:

Transcript în limba română al discursului Domnului Vincent Pelletier: transcript V PELLETIER RO

Transcript în limba franceză al discursului Domnului Vincent Pelletier: transcript V PELLETIER FR

Mulțumiri pentru sprijinul acordat în organizare:
– Doamnei Lucie Guérin, Responsabil misiune Audiovizual și Arte digitale, Ambasada Franței/Institutul Francez din București
– Domnului Stéphane Césari, Consilier adjunct de Cooperare și Acțiune culturală, Atașat de Cooperare, Ambasada Franței din România.

Mulțumiri pentru înregistrarea audio: Domnului Ionuț Jugureanu, Fundația PARADA

Parteneri: Ambasada Franței în România, Institutul Francez, Voodoo Films, Creionetica. Partener media: RFI.

Link eveniment și post-eveniment Facebook, aici.