Voluntarii ARAS- NO HATE

Orice Asociație Non-Guvernamentală, știe cât de importanți sunt voluntarii pentru desfășurarea activităților ei. VoluntARASii, în pricipal elevi și studenți, fac mai mult decât o simplă activitate în timpul liber. Orice voluntariat presupune o dezvoltare persoanlă a individului, doar prin simpla implicare într-o cauză în care crede, luând atitudine față de nedreptate și încercând să aducă o schimbare pozitivă în societate.

 

Ce fac voluntarii ARAS

În ARAS, principala activitate realizată de voluntari, se desfășoară în licee, acolo unde au loc sesiuni de informare și educare sexuală. Realizăm parteneriate cu diverse licee, acolo unde un voluntar va ține trei ore: HIV/SIDA, Boli cu transmitere sexuală și o ultimă oră despre prevenția acestor boli.

Voluntarii la ONG Fest. Informare despre HIV

Voluntarii la ONG Fest. Informare despre HIV

Cred că acum se înțelege de ce lucrăm în pricipal cu voluntari tineri: facem educare între egali. Discuțiile din clasă sunt libere iar elevii se simt în siguranță să discute cu cineva apropriat de vârsta lor.

 

Sesiunile de informare nu se limitează însă în clasele liceelor. Ziua Lumânărilor Aprinse (o zi internațională stabilită pentru comemorarea persoanelor seropozitive decedate), ONG FEST ( „adunarea generală” a ONG-urilor), sunt momente de care voluntarii profită pentru a sta de vorbă cu oamenii despre Asociație și virusul HIV.

Campanie de informare in Vama Veche

Campanie de informare și testare HIV in Vama Veche

 

Campaniile de testare și informare, realizate pe de o parte de către anjațaii ARAS iar pe de altă parte de voluntari, reprezintă întotdeauna un succes pentru asociație.

Câteva cuvinte despre procesul de recrutare

Anual se organizează două sesiuni de recrutare a voluntarilor. Aceștia trec printr-un interviu, un training și un examen, astfel atunci când vine vorba despre cauzele Asociației, voluntarii sunt pregătiți să răspundă la orice întrebare.

 

Voluntarii ARAS

dolce & gabbana