3,5% PENTRU ARAS: O CAMPANIE ÎN FAVOAREA TESTĂRII PENTRU HIV/ HEPATITE!

Fiecare dintre noi are libertatea de a investi, din 2018, 3,5% din impozitul pe venitul global, pe care i-l percepe statul, în activitatea unei asociații sau fundații din România (ONG) care este furnizor de servicii sociale acreditat cu cel puțin un serviciu social licențiat, în condițiile legii.

Putem contribui la susținerea acelor programe cu care ne identificăm mai mult, a acelor servicii pe care le considerăm vitale pentru comunitate și care nu sunt întotdeauna ori sunt insuficient acoperite de stat.

Anul acesta, ARAS a decis că va colecta 3,5% pentru a asigura servicii de TESTARE: testare pentru HIV, hepatite B și C și alte infecții cu transmitere sexuală.

Orice angajat are posibilitatea de a hotărî personal în ce direcție să-i fie orientată o parte din impozitul pe venit. Această măsură fiscală reprezintă, între altele, o formă de implicare a comunității în consolidarea resurselor destinate tot comunității.

ARAS — Asociația Română Anti-SIDA — se numără printre organizațiile non-profit care au militat, începând din 2002, pentru introducerea acestei reglementări : la început putea fi direcționat 1% din impozit, apoi 2%, iar de anul trecut – 3,5%.

Dacă, în 2019, ați avut VENITURI DOAR DIN SALARII / PENSII, descărcați formularul alăturat, precompletat cu datele ARAS, adăugaţi datele dvs. personale şi depuneţi-l la ANAF până la 30 iunie 2020.

Formularul se depune și de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii și/sau pensii din străinătate, impozabile în România, conform legii.

Dacă ați avut ȘI ALTE VENITURI, sunteți obligat prin lege să depuneți declarația unică, declarație care include, la secțiunea 6, posibilitatea de a redirecționa cei 3,5% din impozit către un ONG.

O altă variantă este completarea electronică, pe  platforma redirectioneaza.ro: https://bit.ly/36WV6fe.

Legea permite depunerea formularului prin mai multe metode:

  • Direct la registratura administrației fiscale de care aparțineți (AICI adresele ANAF)
  • Prin poștă, cu scrisoare cu confirmare de primire, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu (AICI adresele ANAF)
  • Folosind serviciul online ANAF, Spațiul Privat Virtual, disponibil aici.

Vă mulţumim tuturor !