Este un serviciu creat în 1997, cu fonduri provenite de la Fundatiile Olandeze, prin intermediul Stichten Kinderpostzegels Nederland. Ofera în primul rând servicii stomatologice pentru grupuri defavorizate (discriminate si/sau lipsite de resurse financiare), în conditiile în care o persoana care îsi dezvaluie diagnosticul HIV este, de cele mai multe ori, respinsa de majoritatea cabinetelor din Bucuresti si/sau nu-si poate permite sa achite costurile interventiilor. În al doilea rând, un cabinet deschis totusi unei clentele foarte largi, implicit celor fara probleme financiare, se putea constitui în sursa de venturi pentru acoperirea cheltuielilor aferente primei categorii de public.

De la înfiintare si pâna acum, cabinetul stomatologic ARAS s-a autofinantat.

Primii sai clienti au fost adulti si copii din Bucuresti si judetele limitrofe, aflati în asistenta sociala a ARAS, ulterior cabinetul ajungând sa fie recomandat de medicii specialisti în infectia cu HIV pacientilor lor din provincie, internati sau veniti la consultatii în Bucuresti.

Cabinetul stomatologic ARAS este, în acelasi timp, proiect de informare medicala referitoare la precautiile universale. În colaborare cu Institutul de Sanatate Publica si Directia de Sanatate Publica a Municipului Bucuresti (DSPMB), cei doi medici ai cabinetului au elaborat si editat în 2003 ghidul de Prevenirea infectiei cu HIV în practica stomatologica, care a fost distribuit de DSPMB, în 2004, medicilor stomatologi din Bucuresti.

Numarul total al consultatiilor înregistrate în 2004: 3.800, din care 70% au fost acordate persoanelor asistate social, majoritatea acestora beneficiind de reduceri la tratament situate între 80% si 100%.

Pe lânga cei doi medici, echipa proiectului mai numara si o asistenta medicala.